Gudie: Så fungerar sale-leaseback

Sälj din serverhall och halvera kostnader för drift och el

Äger du ett egen serverhall? Börjar den bli lite till åren och kräver dyra investeringar? Hur klimatsmart är din serverhall och ligger den i linje med ert övergripande arbete med hållbarhet? Svårt att hitta kompetent personal som kan ta hand om din serverhall? 

En omodern serverhall är en bov både för miljön och för plånboken. Samtidigt är det resurskrävande att underhålla en egen anläggning helt på egen hand med löpande uppgraderingar som kan vara både komplexa och dyra. Därför lanserade vi nyligen ett erbjudande för det som kallas SALE - LEASEBACK för att möjliggöra en enkel och effektiv lösning till företag som driver en eller flera egna serverhallar som de helst hade velat byta ut. 

Men hur går det egentligen till i praktiken? Med sale-leaseback kan du halvera dina kostnader för el och underhåll en gång för alla. Dessutom flyttar du successivt in din IT-miljö i en helt klimatneutral colocationlösning — något som är gynnsamt för både dig och för klimatet.  I den här guiden reder vi ut hur sale-leaseback fungerar och presenterar även ett verkligt kundcase där årlig kostnad för drift och elkostnad kapades från 7,2 till 3,55 miljoner.